Opleiding BIM Coördinator bij ICN Solutions


Tegenwoordig worden steeds meer en grotere projecten uitgevoerd in BIM. De coördinatie van deze projecten speelt daardoor een steeds belangrijkere rol. In de praktijk blijkt echter dat hier niet altijd een BIM Coördinator voor wordt ingezet. Vaak komt de rol terecht bij een BIM Modelleur, die niet altijd over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om een project te kunnen coördineren. Daarom biedt ICN Solutions een opleiding tot BIM Coördinator aan via haar Training Center.

De opleiding is samengesteld door een team van BIM specialisten met jaren praktijkervaring. Gedurende het opleidingstraject leren deelnemers om als BIM Coördinator op de juiste manier de leiding te houden over de uitvoering van een project, waarbij er aandacht is voor zowel theorie als praktijk. Uiteraard worden ook de nieuwste ontwikkelingen en veelvoorkomende obstakels meegenomen.

Wat de opleiding bijzonder maakt, is de manier waarop deelnemers praktijkervaring opdoen. In het traject zijn namelijk 4 stagedagen opgenomen. Deze stages worden gelopen bij de verschillende bedrijven van de deelnemers. “Hierdoor kunnen de deelnemers niet alleen meteen de theorie in de praktijk brengen, ook krijgen ze ‘een kijkje in de keuken’ bij andere bedrijven”, aldus Ted Onstenk, BIM Sales Consultant. “Hoe pakken ze BIM daar aan? Tegen welke problemen lopen ze aan? Het geeft de deelnemers praktische informatie, waardoor ze zich ook beter in andere betrokken partijen bij hun BIM-projecten kunnen verplaatsen.“

“Wat de opleiding verder uniek maakt is de intensieve begeleiding die we de deelnemers geven. Zowel voor als tijdens de opleiding. Maar juist ook na afloop. Deelnemers kunnen nog 3 maanden gebruik maken van begeleiding van hun ICN mentor. Juist als ze de opgedane kennis toe gaan passen in de praktijk kunnen ze nog rekenen op onze begeleiding”, aldus Onstenk.

Wilt u weten of de opleiding BIM Coördinator ook iets voor u of uw bedrijf kan zijn? Bekijk dan de website van ICN Training Center voor meer informatie. Of neem contact op met een van onze adviseurs via +31 73 750 6 750.

 


Contact

Europalaan 14 – 18
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
Postbus 3302
5203 DH ‘s-Hertogenbosch

info@icn-solutions.nl
+31 73 750 6 750

KvK: 16089072
BTW: NL809917178B01

Partners

Autodesk Gold Partner
HP Gold Partner
CADexpress
BIM Basis

© 2021 ICN Solutions. All rights reserved.