Cases

Ventil IMG 3930 FP6Ventil Test Equipment is wereldwijd toonaangevend op het gebied van het fabriceren van testapparatuur voor industriële afsluiters. De industriële afsluiters - zeg maar ventielen - waarvoor Ventil testunits ontwikkelt en fabriceert, variëren in doorsnede van 1 cm tot circa 2 meter. Dat betekent dat ook de bijbehorende testunits in grootte uiteenlopen; van 1 meter tot wel 20 meter.

Russische gasleidingen

"De mechanische onderdelen van de testunits worden door ons volledig 3D in Inventor ontworpen; Digital Prototyping dus", zegt lead engineer Pim Benschop van Ventil. "Het grote voordeel daarvan is dat je vooraf op de 3D-tekening duidelijk kunt zien of alle onderdelen goed op elkaar passen en of bijvoorbeeld alle boutgaten HC2600goed op elkaar aansluiten. Op die manier weten we zeker dat de testunits, die in onze eigen machinefabriek worden gefabriceerd, aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoen. Wij maken bijvoorbeeld ook testapparatuur voor afsluiters van grote Russische gasleidingen. Bij onderhoudswerkzaamheden aan zo'n gasleiding wordt zo'n kraan dichtgedraaid. Met behulp van onze testapparatuur kun je tijdens de productie in de fabriek met honderd procent zekerheid bepalen of zo'n afsluiter ook daadwerkelijk deugdelijk werkt, zodat er tijdens de onderhoudswerkzaamheden gegarandeerd geen gas vrijkomt."

Sterkteberekening

Tot zo'n vijf jaar geleden werden bij Ventil alle productontwerpen nog in 2D uitgetekend. "Daarna zijn wij overgestapt op tekenen in 3D, en sinds anderhalf jaar beschikken wij over zes licenties van de Autodesk Product HC2600 - CADDesign Suite Premium 2015 plus één Autodesk Product Design Suite Ultimate 2015 van ICN Solutions", verduidelijkt Benschop. "Die software hebben wij ook nodig voor het uitvoeren van sterkteberekeningen op onze testunits, want die worden vaak blootgesteld aan enorme krachten. Daarom is het belangrijk om zo'n constructie volledig op sterkte door te berekenen."

www.ventil.nl
www.icn-solutions.nl

LAST MINUTE TRAININGEN

  • Er zijn geen last minutes beschikbaar.

 

WEBINARS - SEMINARS

  • Er staan momenteel geen webinars of seminars op de planning.

 

footer autodesk
footer hp
footer bimloket