Cases

Tot de zomer van 2013 werkte GeO architecten met een andere Revit-applicatie. "Op zich waren wij hiermee heel tevreden", zegt Jos Stapel, "maar toch waren we op zoek naar een applicatie die wat meer op architecten en op het versnellen van het werkproces is ingericht. Toen wij de markt aan het afspeuren waren, kwamen wij al snel terecht bij de 3B Werkmethodiek van ICN Solutions. We hadden meteen een goed gevoel bij deze applicatie. Wat ons vooral aanspreekt zijn de vele handige tools die het werken met Autodesk Revit versnellen en vergemakkelijken. Daarom hebben we afgelopen zomer bewust gekozen voor de 3B Werkmethodiek."

Tijdsbesparing
Volgens Jos Stapel heb je, ook als beginnende gebruiker, van meet af aan voordeel bij de 3B Werkmethodiek: "De applicatie is snel en eenvoudig te leren, je kunt er meteen mee aan de slag en er zitten ook genoeg tools in voor de gevorderde gebruiker. Een heel handige tool die we veelvuldig gebruiken, is bijvoorbeeld de 3B Batchprint. Hiermee kun je meerdere papierformaten in één keer afdrukken en hergebruiken voor vervolgprintopdrachten. Daardoor bespaar je veel tijd. Ook de Family manager en de andere tools werken efficiënt. Hetzelfde geldt voor het maken van tekeningen en het genereren van kozijnenstaten; met de 3B-tools wordt dit werkproces aanzienlijk versneld."

Afgestemd op Nederlandse bouwpraktijk
geo-architectenDe 3B Werkmethodiek is, meer dan welke andere Revit-applicatie dan ook, afgestemd op de Nederlandse bouwpraktijk. Jos Stapel is vooral te spreken over de 3B Bouwbesluit Module. "Deze maakt het mogelijk om een Bouwbesluit-toets sneller en accurater uit te voeren. Het mooie is dat het maken van de Bouwbesluit-toets grotendeels wordt geautomatiseerd. Maar ook weer niet volledig geautomatiseerd, zodat je als architect toch nog voldoende mogelijkheden hebt om het proces zelf te sturen."

Voor en door gebruikers
De 3B Werkmethodiek wordt door de specialisten van ICN continu aangepast aan de wensen van de gebruikers. "Zodra meerdere gebruikers graag een verandering willen, of behoefte hebben aan een bepaalde tool, kunnen de engineers van ICN dat snel realiseren. Die rechtstreekse communicatie met ICN werkt heel prettig", zegt een enthousiaste Jos Stapel. "Ook als er vragen of problemen zijn, staan de mensen van de telefonische helpdesk meteen voor ons klaar. Daarnaast is er het RevitUsers.nl-forum waar veel kennis wordt gedeeld. Trouwens ook de implementatie en instructie van de 3B Werkmethodiek door ICN verliepen heel voorspoedig." Al met al kan de projectleider van GeO architecten de Revit-applicatie van ICN alleen maar aanbevelen. "De 3B Werkmethodiek versnelt het totale werkproces, dát is de belangrijkste meerwaarde voor ons bedrijf. Hoewel wij er pas sinds enkele maanden mee werken, is het daardoor voor ons nu al uitgegroeid tot een onmisbare tool."

 

LAST MINUTE TRAININGEN

  • Er zijn geen last minutes beschikbaar.

 

WEBINARS - SEMINARS

  • Er staan momenteel geen webinars of seminars op de planning.

 

footer autodesk
footer hp
footer bimloket