Arcadis tekende voor BIM-ontwerp van tien metrostations aan Gold Line in Qatar

”What you see is what you get”

Qatar zit midden in de voorbereiding op het WK Voetbal in 2022. Daarvoor wordt ook volop geïnvesteerd in de nodige infrastuctuur. In de hoofdstad Doha worden in recordtijd vier metrolijnen aangelegd. Voor de tien metrostations aan de zogeheten Gold Line verzorgde advies- en ingenieursbureau Arcadis het complete afbouwontwerp. Bij dit BIM-project werkten tot wel honderd medewerkers van Arcadis in binnen- en buitenland succesvol samen in één en hetzelfde Autodesk Revit-model.

Arcadis Design and Consultancy

Lees meer: Arcadis

Behrtel Ontwerp- & Bouwadvies werkt efficiënter dankzij 3D CAD-software

Gelinkte 3D-modellen zijn tijdbesparend

BIM is een vaste waarde binnen de bouwbranche. Niet alleen voor grote architectenbureaus, maar ook voor eenmansbedrijven bewijst Building Information Modeling zijn meerwaarde. Een goed voorbeeld daarvan is Behrtel Ontwerp- & Bouwadvies in het Brabantse Bergeijk. Eigenaar Ronald Behrtel over de voordelen van BIM: “Dankzij samenwerking met andere bouwpartners in een 3D-model voorkom je bijvoorbeeld dubbel tekenwerk. Dat bespaart veel tijd.”

Behrtel Ontwerp- & Bouwadvies

Lees meer: Behrtel Ontwerp- en Bouwadvies

OMT Solutions ontwerpt spectrometrie in 3D

"Specifieke accessoires vereisen modulaire opbouw"

Bij precisie-instrumenten die aan het hoogste niveau van nauwkeurigheid moeten voldoen, is digital prototyping niet meer weg te denken. Zo test OMT Solutions in Eindhoven, dat onder meer accessoires voor spectrofotometers vervaardigt, haar ontwerpen uitgebreid via een volledige modulaire opbouw in 3D met behulp van Autodesk Inventor, geleverd door ICN Solutions.

OMT Solutions

Lees meer: OMT Solutions

Govers Sierhekwerk maakt succesvolle overstap naar 3D CAD-software

"Autodesk Inventor versnelt productieproces"

Om klanten beter en sneller van dienst te kunnen zijn, zijn bedrijven steeds op zoek naar nieuwe manieren om hun productieproces efficiënter in te richten. Eind 2016 maakte Govers Sierhekwerk uit het Brabantse Budel daarom de overstap van 2D naar Autodesk Inventor, geleverd door ICN Solutions. Nu, na enkele maanden, ervaart de specialist in industrieel hekwerk, sierhekwerk en poorten al volop de voordelen van het werken in 3D.

Govers Sierhekwerk

Lees meer: Govers Sierhekwerk