Universele communicatieschakel in het BIM-proces

Release 2016 3B Werkmethodiek voor Autodesk Revit biedt veel nieuwe tools

De 3B Werkmethodiek, de Autodesk Revit-applicatie van ICN Solutions, wordt continu aangepast aan de eisen van de Nederlandse bouwpraktijk en de wensen van de gebruikers. Ook binnen de release 2016 zijn opnieuw veel bestaande tools verbeterd of aangepast. Daarnaast is de 3B Werkmethodiek uitgebreid met een aantal nieuwe functies. Handige nieuwe tools - waaronder 3B Uitslagen, 3B Elementen onderdelenstaat, 3B Palenplan, 3B Model checker, 3B Zoekfunctie en 3B Sheets print - maken het werken met Autodesk Revit nόg effectiever.

 

In de afgelopen zeven jaar heeft de 3B Werkmethodiek steeds meer vaste voet aan de grond gekregen in de Nederlandse bouwwereld. Voor Revit-gebruikers biedt deze applicatie belangrijke voordelen: vele efficiënte tools zorgen voor minder ontwerpuren en beperking van faalkosten. De applicatie is snel te leren, waardoor de opstartkosten minimaal zijn. Automatisering van handmatige handelingen levert een aanzienlijke tijdbesparing op. Doordat het werkproces wordt versneld, verdient de 3B Werkmethodiek zichzelf snel terug en staat garant voor een hoge ROI. De bibliotheek met een specifieke omschrijving van meer dan 3.000 Families voor Autodesk Revit vereenvoudigt een eenduidige communicatie tussen bouwpartners. De 3B Werkmethodiek is ook uniek doordat het de enige tweetalige Revit-applicatie is, met naast een Engelse ook een volledig Nederlandstalige handleiding en Nederlandstalige uitleg van alle Families.

Communicatie met andersoortige software

De multidisciplinaire 3B Werkmethodiek is ook dé applicatie om te 'BIMmen', zelfs wanneer niet alle partners over de benodigde software beschikken. Diverse geavanceerde tools maken het mogelijk om vanuit Autodesk Revit te communiceren met andersoortige software van externe bouwpartners. Dit is zeer bevorderlijk voor een feilloze onderlinge communicatie en dus ook voor een efficiënt verloop van het bouwproces. Voor zowel architecten, bouwkundig modelleurs, constructeurs, aannemers, installateurs als gebouwbeheerders is de 3B Werkmethodiek daardoor een onmisbare schakel in het BIM-proces. Zeker met gebruikmaking van de release 2016 is daarmee een efficiënter ontwerp- en bouwproces verzekerd.
Kijk voor meer informatie over de release 2016 van de 3B Werkmethodiek op www.3B-Werkmethodiek.nl