Voorkom problemen bij update Autodesk Vault

Installeer Vault service pack niet zomaar via de Autodesk Application Manager!!!!!

De Autodesk Application Manager is een handige tool die bijhoudt of er updates en service packs van de Autodesk-software zijn. Deze tool geeft bijvoorbeeld ook aan wanneer er een service pack uit is van Vault. Op zich is het natuurlijk een goede zaak om service packs van de Autodesk-software goed bij te houden. Maar helaas is gebleken dat het installeren van een Vault service pack via de Autodesk Application Manager in de praktijk problemen oplevert.

Wat is namelijk het geval? Vault werkt uitsluitend zoals het hoort, indien zowel de Vault-server als alle Vault-clients van deze service pack zijn voorzien. U raadt het al: als alleen de clients de service pack installeren, terwijl dit nog niet op de server is gebeurd, zal Vault niet naar behoren functioneren.

vault

Om dit probleem te voorkomen, is het zeer aan te raden om de Vault service pack niet zomaar via de Autodesk Application Manager te installeren, maar eerst te zorgen voor een goede back-up van Vault. Bovendien is het van wezenlijk belang om eerst het 'read me'-bestand goed door te lezen, alvorens met de installatie van de service pack te beginnen. Nog beter: laat de installatie van de Vault service pack over aan de Autodesk reseller, want deze specialist kent alle ins en outs van de Vault en updates. Zodoende komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.