Vierde Newforma Benelux Gebruikersdag groot succes

Op woensdag 11 november 2015 vormde het hoofdkantoor van ICN Solutions in 's-Hertogenbosch voor de vierde keer het decor voor de Newforma Benelux Gebruikersdag. Tal van gebruikers van Newforma lieten zich bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen en wisselden ervaringen uit. Het enthousiasme van de deelnemers liet er geen twijfel over bestaan dat dit geavanceerde Project Informatie Management (PIM)-systeem steeds meer vaste voet aan de grond krijgt in de bouwwereld.

Voor de vierde editie van de Newforma Benelux Gebruikersdag had zich een gevarieerd gezelschap van bouwprofessionals aangemeld. Vertegenwoordigers van architectenbureaus, ingenieursbureaus, installatieadviesbureaus, aannemers en vastgoedontwikkelaars keken belangstellend toe hoe om klokslag één uur Bas Wolse van ICN Solutions de gebruikersdag opende. Na zijn welkomstwoord was het de beurt aan Paul Daynes, de kersverse directeur van Newforma UK en Noord-Europa. In zijn presentatie schetste hij in vogelvlucht zowel de ontwikkeling van het in 2004 opgerichte Newforma tot nu toe als de toekomstvisie van het bedrijf. Zijn relaas sloot hij af met een uitleg over LeanPlanner, de nieuwste aanwinst binnen Newforma. Deze visuele planning software moet de gebruikelijke planborden met de bewerkelijke gele plakbriefjes gaan vervangen.

Daarna werd het woord overgenomen door Lars Berg, BIM-coördinator bij Korbee van der Kroft Architecten uit Noordwijk. Hij liet zien hoe Newforma in zijn bedrijf in de praktijk wordt toegepast en welke softwaremodules daarbij met name van pas komen.

Na de pauze lichtte Bas Wolse toe wat er allemaal nieuw is in Newforma en hoe de gebruiker daar optimaal van kan profiteren. Het laatste gedeelte van de middag was gereserveerd voor specifieke vaktechnische vragen over Newforma. Vooral deze interactieve sessie, waarbij de aanwezige bouwprofessionals hun ervaringen konden uitwisselen, werd als uiterst leerzaam ervaren. Ook de specialisten van ICN Solutions deden hierdoor weer tal van ideeën op om het gebruik van Newforma verder te optimaliseren. ICN Solutions kan dan ook terugkijken op een zeer geslaagde Newforma Benelux Gebruikersdag!